Blog

Alla hjärtans dag med vintage

Att fira Alla hjärtans dag med Vintage är en utmärkt idé! En kvinna kan be om presentkort till sina favoritbutiker av sin man. Det finns även otroligt fina Valentinekort som man kan skapa själv om man är pysslig. Det är mycket uppskattat om man ger bort ett handgjort kort i present. Valentinedagen behöver inte bara handla om kärlek mellan två personer. Det är en perfekt dag att ge lite uppskattning till en god vän eller en släkting. Man kan ladda ned gratis vektorgrafik till sitt personliga kort och det finns även stämplar man kan köpa som ger kortet en genuin touch! Om du vill visa dina känslor för din älskade kan du tillverka ett eget kort och använda kalligrafi. Inom ramen av ett hjärta kan du skriva upp alla egenskaper som du tillskriver henne eller honom. Det kan bli extra fint om du använder ett gammaldags typsnitt. Använd din fantasi så blir det en lyckad överraskning!

Varför firar vi alla Hjärtans Dag?

Tidigare var det vanligare i USA att man firade den 14 februari. Valentin har namnsdag den dagen och det är anledningen till att den även kallas Valentine Day. Även idag när vi ger bort choklad och presenter gör vi det till äran av sankt Valentin. I mitten av 1900-talet förde varuhuset NK in traditionen till svenska normer. Det var dock först när alla almanackor började skriva ut dagen som den blev allmän känd. Det är egentligen en mycket ung tradition som härleds ända ifrån Medeltiden. Det var den katolska kyrkan som började att fira Alla Hjärtans Dag efter helgonet Valentin men vem det var är inte allmänt känt. Under medeltiden kom sedvänjan att para ihop yngre genom lottning innan sommaren och vårens danser och lekar. Detta skedde i Skottland, norra Frankrike och i England. Möjligen uppstod den kopplingen genom en sägnen om att fåglar sökte och fann en partner i mitten på februari. Även idag används talesättet att man ska finna sig en Valentine, och det är den person man ska ha en relation med under minst ett år.

Valentine i modern tid

I modern tid är det inte upp till slumpen vem man dejtar. Det vanligaste sättet att hitta en parter har numera förflyttats online. Det är många som vill träffa någon med samma intressen på en dejtingsajt istället för att utsätta sig för en rörig barmiljö. Det finns en mängd olika sajter för ändamålet och det är ingenting att skämmas utan numera utan företeelsen blir vanligare och vanligare. Online har man möjlighet att i text framhäva sina bättre och sämre sidor. Helst vill man ju träffa någon som delar ens genuina intresse för vintage. Tyvärr har det ännu inte kommit en dejtingsajt med vintage för tema. Om man får sin partner intresserad av vintage i någon form blir förhållandet berikat av det gemensamma intresset. Det finns många vintagebutiker man kan besöka under en ledig söndag. Om man verkligen hittar sin livspartner kan man ha som tradition att alltid hålla kärlek vid liv genom att lämna små lappar med kärleksfulla ord till varandra hemma. Att forma hjärtan av frukostbrödet är vardagsromantik.

Related Posts

You may like these post too

Veteranfordon – Gamla och vackra

Exklusiva vintagegrejer för hemmet

dot-blog