Blog

Nycklar till ett hem i vintagestil

Älskar du också vintagestilen och drömmer om att göra om ditt hem till att mer passa ditt intresse och din passion? Det finns några nyckelelement du kan tänka på om du vill skapa ett hem som utstrålar en atmosfär av äldre, fantastiska dagar.

Dörrar sätter tonen

Vill du verkligen sätta en äldre prägel på ditt hem eller något specifikt rum, är golven en bra plats att starta. Har du redan trägolv räcker det med att slipa dem och välja en ytbehandling som ger den där härliga rustika eller eleganta känslan, beroende på dina preferenser. Något annat som också gör ett starkt intryck och verkligen hjälper till med vintagestilen är att välja innerdörrar som minner om svunna tider. Det kan exempelvis vara en skjutdörr eller pardörr som blir kronan på verket i ditt vintagehem. Dörrar och dess utformning, handtag och eventuella glasinfattningar är sådant som gör enormt stor skillnad för stil, inredning och den allmänna känslan i ett rum. Gamla, massproducerade dörrar med plasthandtag gör inte mycket för att skapa vintagekänsla i ett rum men har du en vacker pardörr med glas sätter den direkt en speciell prägel på rummet. Ihop med övrig inredning blir det betydligt enklare att skapa precis den känslan du vill ha. Arbeta med fåtöljer, gardiner, ljusinsläpp, inredningsdetaljer och dekorationer så har du snart en plats där alla dina vintagedrömmar blivit verklighet.

Ditt hem är din borg

Att skapa ett hem där du trivs och älskar att spendera tid är alltid viktigt. Hemmet är den plats dit vi alltid kan dra oss tillbaka och hämta kraft, och utstrålar ditt hem din passion och ditt intresse är det ännu bättre för ditt välmående. När du mår bra syns det ofta både i hemmet och genom din egen energi. Är det svårt att genomföra de förändringar du vill på en gång så börja med att skriva ner vad du vill göra i hemmet, vad du behöver ordna och skaffa och sedan är det bara att ta en sak i sänder när möjlighet finns. Till slut har du samlat på dig det du behöver eller sparat ihop pengar till större förändringar, och då blir det värt all väntan. Dags att göra verklighet av dina drömmar!

Related Posts

You may like these post too

Skillnaden på vintage och second hand

Känn igen vintage från nytt

dot-blog