Blog

Inreda och måla i vintagestil

Heminredning med vintageprylar innebär att använda antikviteter och föremål från det förflutna. Det här hjälper till att skapa en viss typ av miljö som är varm, nostalgisk och full av charm. Den goda nyheten är att du har mycket utrymme för kreativitet. Numera är det exempelvis många som kombinerar vintageprylar med modern inredning för att skapa en touch av historia.

Här presenteras några inspirerande idéer på hur du skapar en vintagestil i ditt hem, vilka är följande:

  • Använd matchande möbler.
  • Låt inga vintageprylar se nya ut.
  • Måla i retrofärger.
  • Undvik trasiga vintageprylar.

Läs vidare!

Topp 4 idéer för att dekorera med vintageprylar

1. Använd matchande möbler – Alla möbler bör ha ett utseende som visar effekter av tiden. Nötta och slitna möbler är ofta en favorit, alltifrån bord till skåp i alla färger och nyanser är vanliga. Det viktigaste av allt är att möblerna matchar dina vintageprylar och temat för ett rum ordentligt, allt för att skapa en känsla av historia.

2. Låt inga vintageprylar se nya ut – Idén med vintage är att alla delar som ingår i inredningen ska ha ett gammalt utseende. Även om du kan använda saker som ser glansiga, nya och rena ut bör du vara försiktig eftersom det kan ta bort vintagekänslan. Använd hellre prylar och möbler som visar effekterna av tiden. Kom ihåg att vintage inte handlar om att visa upp nya trender eller det senaste tillskottet från möbelbutiken. Målet är snarare att använda vintageprylar och ge dem nytt liv i din inredning på ett organiserat sätt. Till din hjälp kan du anlita K3-gruppens professionella målare i Stockholm som är experter på invändigt måleri. Bland annat kan de spröjsa fönster och skåpsluckor i rätt färger för att betona vintage.

3. Måla i retrofärger – Med hjälp av K3-Måleri säkerställer du att valet av kulör blir optimalt för ditt hem i vintagestil. Valet kulör styr nämligen hur du upplever dina rum och används för att skapa en enhetlig och sammanhängande känsla. Det här har K3-Måleri stor erfarenhet av och därför har de inga problem med att lämna garanti på sina arbeten. Faktum är att det kan ta tid och energi att hitta rätt färger för ett invändigt utseende. Dra nytta av all erfarenhet och kunskap som K3-Måleri besitter för att redan i idéfasen få förslag på vilka färger som passar in. I vanliga fall brukar retrofärger som marinblått, ljusgult och skogsgrönt kunna paras ihop med vintageprylar.

4. Undvik trasiga vintageprylar – Även om dina vintageprylar bör se gamla ut betyder det inte ska gå sönder lätt. De ska helst vara i god form för att undvika olyckor och reparationskostnader.

Related Posts

You may like these post too

Shoppa begagnat till barnen

Skapa ett unikt och hållbart hem

dot-blog