Blog

Gammalt möter nytt i inredningen

Det är många saker man behöver beakta när det kommer till inredning och för somliga är det viktigare än andra. Har man tid, pengar och tålamod kan man välja att inreda enbart med vintageföremål, men ibland räcker enstaka fynd en lång väg.

Om du har fått ärva en trevlig möbel eller något klassiskt designföremål kan du utgå från detta när du planerar rummet i övrigt. Detta gäller också för vintagefynd som man kan lyckas göra på loppisar eller i second hand-butiker. Låt dig inspireras av objektets färg och utformning och var inte rädd för att ta ut svängarna. Även om objektet kanske är en fåtölj från 60-talet, eller en taklampa från 40-talet, måste du inte slaviskt inreda efter samma tidsera. Genom att vara öppen går det att skapa en sammanhängande inredning utifrån vitt skilda epoker – men det kräver sin tid.

Som vintageälskare vill man förstås ha den äkta varan, men för att skapa en sammanhållen design är det absolut inte fel att utnyttja nyproducerade föremål. På webbplatser som shopello.se kan du hitta en uppsjö av passande inredningsdetaljer, både i modern och klassisk stil. Oavsett vilka möbler och attiraljer du väljer är det viktigt att fokusera på kvalitet. Många äldre möbler är stabilt byggda, men med hårt slitage kan även dessa fallera. Se upp för nya föremål som “sminkats om” för att säljas som vintage. Nog för att en uppruggad finish kan se härligt ut, men att skada en helt ny möbel är inte alltid så klokt.

Ju mer vintage du hittar som passar i ditt hem, desto bättre är det för miljön. Återanvändning är ovärderligt, men det kan vara svårare att göra fynd som faktiskt passar tillsammans. Om man vill fånga en viss känsla från en tidsanda finns det enklare knep än att ordna ett helt möblemang i rätt stil. En härlig vintagetapet eller en tidskorrekt matta kan räcka lång väg. Det är hemtrevligt att ha föremål omkring sig som andas historia och det tenderar att ge våra hem en djupare karaktär.

Hur skönt det än är att få klart sin inredning snabbt så är det bättre att låta den ta tid. Ge dig själv en chans att känna av hemmiljön och besök inredningsbutiker såväl som loppisar både för inspiration och köp. Då får idéerna och känslorna möjlighet att växa fram i sin egen takt och du kommer få en inredning som verkligen känns som din egen. Genom att låta gammalt och nytt mötas kommer du garanterat att skapa en inredning som ingen annan har.

Related Posts

You may like these post too

Diverse saker på loppis

Fynda vintage på loppisar

Att handla vintage. Plagg, inredning och prylar!