Blog

De bästa vintagebloggarna

Om man ibland känner att man är ensam med sitt vintageintresse, för att ingen av ens vänner eller bekanta klär sig på samma sätt eller har samma smak när det gäller inredning, behöver man bara gå in på internet för att förstå att man är långt ifrån ensam. Faktum är att det idag finns gott om bloggar med vintagetema, där andra som älskar second hand, retro och vintage skriver om sina fynd, sina outfits och hur de inreder sina hem. Att skrolla igenom dessa bloggar är det perfekta sättet att hitta inspiration och motivation att fortsätta leta efter de där perfekta vintagefynden. Här tänkte vi tipsa om några av de bästa bloggarna att inspireras av.

Elsa Billgren har länge varit ett självklart namn i vintagekretsar. Billgren har en mångsidig karriär bakom sig, då hon började som programledare på ZTV, men hon är numera framförallt en bloggare med stor passion för vintage. På hennes blogg kan man läsa allt ifrån hennes vardag till större händelser i hennes liv, som hur hon renoverar köket och hur hon planerade sitt bröllop – allt med vintagekänsla, så klart. Bloggen dekoreras med många och fina bilder i hög kvalitet, så att det är en fröjd för ögat lika mycket som för sinnet att läsa igenom hennes inlägg. Den som har råd och lust att få mer än bara inspiration av Billgren kan dessutom anlita henne som personal shopper, då detta är en annan aspekt av hennes karriär. Man kan med andra ord få direkt hjälp av Billgren att hitta sin egen vintagestil.

Ett annat namn som blivit stort i vintagebloggosfären är Emma Sundh. Sundh började blogga i samband med att hon skulle gifta sig, och ville anordna ett budgetbröllop med vintagekänsla. Hon insåg att det inte fanns någon annan svensk blogg om detta, och startade därför en egen. Efter bröllopet hade hon fått blodad tand för att blogga, och nu kan alla som vill läsa om hennes vardag och liv i lägenheten i Midsommarkransen i Stockholm. Förutom att inspirera sina läsare med sin egen inredning och sina egna kläder, kan Sundh även tipsa sina läsare om de bästa vintagebutikerna i Sverige, då hon har omfattande personlig erfarenhet av att leta efter vintagefynd i alla hörn av vårt avlånga land.

En blogg där vintage blandas med vackra fotografier av människor och natur är Jessica Silversagas. Förutom att visa de alster hon skapar i sitt jobb som fotograf, tipsar hon också om vintagemarknader och loppisar där man kan hitta vackra vintagekläder och dekorationer. Silversaga riktar framförallt in sig på vintage från perioden mellan 1910 och tidigt 1940-tal, vilket särskiljer henne från många andra vintagebloggare. Om man själv letar efter lite äldre vintage än 1950- och 1960-tal är detta med andra ord rätt blogg.

Om du känner att inspirationen flödar efter att ha skrollat igenom dessa bloggar, och du är redo att ta dig an renoveringsprojekt i hemmet som du har skjutit länge på, ska du gå in på Skånska byggvaror. Där hittar du allt material och alla verktyg du behöver för de flesta hemmafixarprojekt, oavsett om man vill ha en ”ny och fräsch”-känsla eller en vintagekänsla.

Related Posts

You may like these post too

Skillnaden på vintage och second hand

Vintagetyger

dot-blog