Blog

Diverse saker på loppis

Fynda vintage på loppisar

Loppisar är det perfekta stället att fynda vintagekläder. Ibland vet säljarna exakt vad de säljer och då kan priserna vara rätt höga, medan det i andra fall är någon som har rensat garderoberna och säljer allt billigt oavsett om det är femtio eller två år gammalt. Loppisar hittar du året om, men det är framför allt på sommaren du kan göra de stora fynden eftersom det är då många passar på att rensa hemma. Googla efter loppisar i närområdet eller fråga i lokalgrupper på Facebook vilka loppisar som planeras de närmaste månaderna.

Kvinna letar bland smycken

De bästa fynden gör du tidigt, medan säljarna fortfarande packar upp, samt precis när säljarna börjar packa ner för att åka därifrån. Strax innan försäljningen egentligen startat kan du göra de där unika fynden, medan du på eftermiddagen kan få köpa det som blivit kvar till riktigt lågt pris. Ibland vill säljaren så gärna bli av med något vid stängningsdags att du kan få det nästan gratis. Allt på loppis är inte billigt och ibland kan du hitta något som kostar en större slant än du tänkt dig. Du kan ta ett lån på ett och samma ställe, till exempel om du köper in en hel garderob eller hittar möbler i vintage stil.

Bakluckeloppisar är populära under sommarhalvåret och brukar dra till sig många besökare och säljare. Bilarna parkerar på angiven plats och sedan ställer man upp ett bord bakom bilen och står och säljer där. Många som rensat garderoben passar på att ta en helgdag eller semesterdag att stå och sälja, både för att det är roligt och för att öka på semesterkassan. Det säljs allt mellan himmel och jord, men med ett vant öga kan du lätt hitta plagg från de tidsperioder som intresserar dig. En dag på loppis blir som att gå på skattjakt.

Marknadsstånd på torg

I dag pratas det mycket om våra kläders miljöpåverkan och då känns det extra bra att köpa begagnat. Äldre plagg är dessutom ofta av högre kvalitet och håller längre än moderna plagg. Tyget var ofta mer rejält och sömmarna mer välgjorda. Utöver att det är bättre för miljön kan du skapa en stil som passar dig och blanda olika tider för att få ditt helt egna uttryck.

Related Posts

You may like these post too

Tips för att köpa en begagnad takkrona

Skillnaden på vintage och second hand